Changmal – enkel iransk dessert

Tekst: Silje Rønneberg Hogstad – Foto: Pernille Balslev

Changmal er en enkel iransk dessert eller snack som egner seg godt på tur.

Den kan forberedes på forhånd eller lages på turen, og gir god energi etter at man har gått litt.

Porsjoner
8 porsjoner gir 8 kuler

Ingredienser

  • 0.5 dl
    smør eller olje (til steking)
  • 2 dl
    dadler (uten kjerne)
  • 1 dl
    valnøtter
  • 2 skiver
    brød (valgfri type; fint eller grovt)
  • 1 ts
    korianderfrø (malt)
  • 1 ts
    kanel
  • 0.5 ts
    spisskummen
  • 0.5 dl
    sesamfrø (sorte eller hvite)
  • 0.5 dl
    kokosmasse

Slik gjør du: 


1

Finhakk dadler, valnøtter og brød. Jo finere disse er hakket, jo finere blir deigen. Så her kommer det an på hvor mye du vil ha å bite i.

2

Varm opp litt olje eller smør i pannen. Ha i dadlene og stek et par minutter på svak varme.

3

Ha i valnøttene, og stek videre uten at dalene endrer farge.

4

Tilsett krydderet: malte korianderfrø, kanel og kumin. Ha i brødet og bland alt til oljen er godt trukket inn i brødet.

5

Ta pannen bort fra varmen og la deigen avkjøle seg litt før du former små kuler med hendene.

6

Rull de små kulene i sesamfrø og/eller kokosmasse, og nyt!

SØT SNACK: Changmal er en krydret og smakfull snack/dessert. Det kan fort bli behov for flere enn én til hver.

Tips:

Hvis du vil ha en finere deig, kan du kjevle deigen etter at den er avkjølt, og før du former kulene.

Del denne artikkelen