Linsegryte med søtpotet

Tekst: Tonje Refseth – Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm

I denne kjøttfrie gryta har søtpoteten hovedrollen, mens røde linser bidrar med masse næring og deilig tyggemotstand. Hele cherrytomater som has i til slutt, gir suppa friskhet, og gjør også at den holder lenge på varmen.

Til denne oppskriften kan du gjerne bruke linser og tomater på boks som holder seg fint i sekken. Skal du på litt lengre tur, kan du vurdere tørre linser som gir en lettere vekt.

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk
    søtpotet
  • 2 stk
    sjalottløk
  • 3 fedd
     hvitløk
  • 0.5  stk 
    rød chili
  • 2 dl
    vann
  • 1 pk
    hakkede tomater
  • 1 stk
    grønnsaksbuljong
  • 1 klype
    spisskummin
  • 1 klype
    salt
  • 1 klype
    sort pepper
  • 1 boks
    cherrytomater
  • 2 bokser
     røde linser
  • 1 bundt
    Koriander
  • 1 stk
    lime i båter
  • 1 pose
    nachochips

Forberedelser hjemme:

Kutt opp grønnsakene.

På tur – slik gjør du:


1

Varm opp oljen og ha i søtpotet i terninger og finhakket løk. La dette surre til løken er blank. Tilsett finhakket hvitløk og chili. La det surre ytterligere et par minutter til det får farge.

2

Senk temperaturen og tilsett vann, hakkede tomater og buljong. Smak til med spisskummin, salt og pepper. La alt koke i cirka 15 minutter til søttpoteten blir mør.

3

Ha til slutt i hele cherrytomater og røde linser. Server med litt limebåter, koriander og nachos.

VELDUFTENDE: Dette er en herlig og næringsrik rett som egner seg godt på tur.

Tips:

  • Det er fullt mulig å gjøre gryta hottere med mer chilli, ev. litt kayennepepper. Her må man bare smake seg frem.
  • Rømme eller crème fraiche er også godt til.
  • Denne retten egner seg ypperlig til å lage hjemme og frakte med seg på mattermos!

Del denne artikkelen