I denne kjøttfrie gryta har søtpoteten hovedrollen, mens røde linser bidrar med masse næring og deilig tyggemotstand. Hele cherrytomater som has i til slutt, gir suppa friskhet, og gjør også at den holder lenge på varmen.
Til denne oppskriften kan du gjerne bruke linser og tomater på boks som holder seg fint i sekken. Skal du på litt lengre tur, kan du vurdere tørre linser som gir en lettere vekt.
Ingredienser
-
1 stksøtpotet
-
2 stksjalottløk
-
3 feddhvitløk
-
0.5 stkrød chili
-
2 dlvann
-
1 pkhakkede tomater
-
1 stkgrønnsaksbuljong
-
1 klypespisskummin
-
1 klypesalt
-
1 klypesort pepper
-
1 bokscherrytomater
-
2 bokserrøde linser
-
1 bundtKoriander
-
1 stklime i båter
-
1 posenachochips
Forberedelser hjemme:
Kutt opp grønnsakene.
På tur – slik gjør du:
Varm opp oljen og ha i søtpotet i terninger og finhakket løk. La dette surre til løken er blank. Tilsett finhakket hvitløk og chili. La det surre ytterligere et par minutter til det får farge.
Senk temperaturen og tilsett vann, hakkede tomater og buljong. Smak til med spisskummin, salt og pepper. La alt koke i cirka 15 minutter til søttpoteten blir mør.
Ha til slutt i hele cherrytomater og røde linser. Server med litt limebåter, koriander og nachos.
Tips:
- Det er fullt mulig å gjøre gryta hottere med mer chilli, ev. litt kayennepepper. Her må man bare smake seg frem.
- Rømme eller crème fraiche er også godt til.
- Denne retten egner seg ypperlig til å lage hjemme og frakte med seg på mattermos!