S’more

Foto: Gard Erik Arneberg/Norsk Friluftsliv

En s’more er en tradisjonell godbit som man lager på bål, gjerne på kvelden, og som er veldig populær i USA og Canada. Den består av en bålstekt marshmallow og et lag med sjokolade mellom to stykker graham cracker, eller fullkornkjeks på norsk.

S’more er en sammentrekning av uttrykket «some more», altså «litt mer». En tidlig publisert oppskrift på en s’more finnes i en bok med oppskrifter publisert av Campfire Smores-selskapet på 1920-tallet, der det ble kalt en «Graham Cracker Sandwich». Teksten indikerer at godbiten allerede var populær blant både gutte- og jentespeiderne. I 1927 ble en oppskrift på «Some More» publisert i Tramping og Trailing with the Girl Scouts. Så dette er virkelig en tradisjonell friluftsgodbit med lang historie.

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 pose
    marshmallows
  • 1 stk
    sjokoladeplate
  • 1 pk
    fullkornskjeks

BÅLSTEKT: Varm marsmellowen på bålet først, før du legger den oppå en kornmokjeks og en sjokoladebit. Da smelter sjokoladen.

Slik gjør du:


1

Varm en marshmallow over bålglørne til den en gyldenbrun. Bruk en trepinne eller metallspyd.

2

Legg den stekte marshmallowen på en fullkornskjeks sammen med et stykke sjokolade, og legg en kjeks til på toppen. Altså en skikkelig sandwich.

SØT BÅLKOS: Nam!

Del denne artikkelen