Napolitansk pasta med rå tomater er en herlig sommerrett som er enkel å lage ute i det fri.
I pastaens hjemland Italia regnes denne typen mat ofte som en forrett. Her i Norge er det like naturlig å servere pastaen som en fullverdig – og kjempegod – hovedrett. Norske tomater er på sitt beste om sommeren!
Ingredienser
-
400 gcherry- eller plommetomater (gjerne solvarme)
-
1hvitløksbåt
-
15blader fersk basilikum
-
5 ssextra virgin olivenolje
-
400 gpasta etter smak (f.eks. spagetti, linguine, rigatoni, penne)
-
4stilker bladpersille (eventuelt)
-
1passe mengde ost som tilbehør (parmesan eller pecorino)
-
1passe mengde salt og pepper
Slik gjør du:
Sett på rikelig lettsaltet vann til koking.
Skyll og hakk tomatene i 4-12 biter. Finhakk hvitløk og basilikum.
Bland tomater, hvitløk og basilikum i en stor skål, og rør inn rikelig med ekstra smaksrik olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Kok samtidig opp pastaen ifølge pakkens anvisning. Viktig: Pastaen skal være skikkelig al dente!
Den ferdige, varme pastaen has over i et dørslag og helles deretter straks i bollen med tomatene. Rør godt. Server straks, mens det er varmt. Strø eventuelt over noe hakket bladpersille, og server revet hardost (parmesan eller lignende) ved siden av.