Pasta med rå tomater

Tekst: Silje Rønneberg Hogstad – Foto: Hilde Grøtte

Napolitansk pasta med rå tomater er en herlig sommerrett som er enkel å lage ute i det fri.

I pastaens hjemland Italia regnes denne typen mat ofte som en forrett. Her i Norge er det like naturlig å servere pastaen som en fullverdig – og kjempegod – hovedrett. Norske tomater er på sitt beste om sommeren!

 

Porsjoner

Ingredienser

  • 400 g
    cherry- eller plommetomater (gjerne solvarme)
  • 1
    hvitløksbåt
  • 15
    blader fersk basilikum
  • 5 ss
    extra virgin olivenolje
  • 400 g
    pasta etter smak (f.eks. spagetti, linguine, rigatoni, penne)
  • 4
    stilker bladpersille (eventuelt)
  • 1
    passe mengde ost som tilbehør (parmesan eller pecorino)
  • 1
    passe mengde salt og pepper

Slik gjør du:


1

Sett på rikelig lettsaltet vann til koking.

2

Skyll og hakk tomatene i 4-12 biter. Finhakk hvitløk og basilikum.

3

Bland tomater, hvitløk og basilikum i en stor skål, og rør inn rikelig med ekstra smaksrik olivenolje. Smak til med salt og pepper.

4

Kok samtidig opp pastaen ifølge pakkens anvisning. Viktig: Pastaen skal være skikkelig al dente!

5

Den ferdige, varme pastaen has over i et dørslag og helles deretter straks i bollen med tomatene. Rør godt. Server straks, mens det er varmt. Strø eventuelt over noe hakket bladpersille, og server revet hardost (parmesan eller lignende) ved siden av.

SOMMERLIG og velsmakende.

Del denne artikkelen