
Denne indiskinspirerte gryteretten er en variasjon av chana masala, kikertgryte. Den er kjempesunn, superenkel å lage ute og metter godt.
I tillegg er gryta vegansk og gluten- og laktosefri, som kan være en fordel når flere skal dele på maten. Øk oppskriften etter behov. Det går også an å lage forskjellig tilbehør for å utvide middagen.
							Porsjoner 
						
						
						
			
						
			
						Ingredienser
- 
								0.3 dlrapsolje
 - 
								1løk
 - 
								3 feddhvitløk
 - 
								1 tschilikrydder
 - 
								1 tsgurkemeie
 - 
								0.5 tspaprikapulver
 - 
								2 ssgaram masala
 - 
								1 sssukker (valgfritt)
 - 
								2 bokserhakket tomat
 - 
								1 bokskikerter
 - 
								1håndfull persille
 - 
								1 drysssalt (etter smak)
 
Slik gjør du:
1
						Hakk opp løk og hvitløk.
2
						Skyll kikertene (som anvist på pakken).
3
						Hakk persillen.
4
						Ha olje i kjelen og fres løk og hvitløk på medium høy varme.
5
						Rør i kjelen mens du har i krydder (og sukker), så det ikke brenner seg.
6
						Hell straks tomatene og kikertene i kjelen, og rør det sammen.
7
						Tilsett persille og litt salt etter smak. Kokes i ca 10 minutter.
Forslag til tilbehør:
- Ekstra krydder og grønnsaker: 0,5 ts malt spisskumin, 1 ts finhakket ingefær, oppkuttet paprika, fersk grønn chili, gulrot og (forkokt) potet.
 - Ris
 - Chapati
 - Naan
 - Grillet paneer (indisk ost)
 - En klatt yoghurt naturell med hakket persille og/eller koriander mildner smaken.
 - Sitronbåt (Tips: Frisk sitrus balanserer krydret mat, så den oppleves litt mildere.)
 
			        VEGETARISK: Denne indiskinspirerte gryta er noe de fleste kan spise.

