Har du rester etter risgrøten? Da har du et godt utgangspunkt for å lage rislapper på tur!
Det er veldig lett å gjøre om grøtrestene til rislapprøre, enten hjemme før turen eller ute. Den mangler bare egg og mel. Egg kan være en utfordring å frakte i sekken, men lappemix fra pose gjør omtrent samme nytten.
Porsjoner
Ingredienser
-
5 dlrisgrøt
-
3 stkegg
-
1 dlhvetemel
-
1 klunkmelk (hvis behov)
-
1smør (til steking)
Slik gjør du:
1
Bland alt sammen. Et alternativ til egg, mel og melk er ca. 2 dl lappemix fra pose.
2
Varm en stekepanne med smør i. La lappene flyte ut i panna, og bli på størrelse med håndflaten din. Stek de gylne på begge sider.
3
Server med ønsket topping og tilbehør. Velbekomme!
Tips:
- Eggebeholdere i hard plast er lurt å bruke på tur hvis du vil lage røra ute.
- Ha en halv teskje kardemomme i røra, og en halv dl hakkede mandler.
- Gjør det enkelt med jordbær- eller bringebærsyltetøy.
- Gjør det litt mer spennende med asiatisk kayasyltetøy (basert på kokos og pandan) og en klatt smør som smelter. Søtt og godt!
- Server med lønnesirup, kanel, hakkede nøtter og rosiner.
- Server med friske eller frosne bær og søt balsamicosirup.