Rislapper

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Har du rester etter risgrøten? Da har du et godt utgangspunkt for å lage rislapper på tur!

Det er veldig lett å gjøre om grøtrestene til rislapprøre, enten hjemme før turen eller ute. Den mangler bare egg og mel. Egg kan være en utfordring å frakte i sekken, men lappemix fra pose gjør omtrent samme nytten.

 

Porsjoner

Ingredienser

  • 5 dl
    risgrøt
  • 3 stk
    egg
  • 1 dl
    hvetemel
  • 1 klunk
    melk (hvis behov)
  • 1
    smør (til steking)

Slik gjør du: 


1

Bland alt sammen. Et alternativ til egg, mel og melk er ca. 2 dl lappemix fra pose.

2

Varm en stekepanne med smør i. La lappene flyte ut i panna, og bli på størrelse med håndflaten din. Stek de gylne på begge sider.

3

Server med ønsket topping og tilbehør. Velbekomme!

Tips:

  • Eggebeholdere i hard plast er lurt å bruke på tur hvis du vil lage røra ute.
  • Ha en halv teskje kardemomme i røra, og en halv dl hakkede mandler.
  • Gjør det enkelt med jordbær- eller bringebærsyltetøy.
  • Gjør det litt mer spennende med asiatisk kayasyltetøy (basert på kokos og pandan) og en klatt smør som smelter. Søtt og godt!
  • Server med lønnesirup, kanel, hakkede nøtter og rosiner.
  • Server med friske eller frosne bær og søt balsamicosirup.

RESTEMAT: Restemat kan være veldig godt og koselig!

Del denne artikkelen