Torskekebab

Tekst: Tonje Refseth – Foto: Kasper Fosser, Oslo og Omland Friluftsråd

Hva med å prøve den som et alternativ til fiskeburger?

Ordet kebab betyr «grillet kjøtt», og mest vanlig er det å bruke får- eller lammekjøtt. Denne versjonen, derimot, baserer seg på fisk.

Porsjoner
Gir cirka 8 fiskekaker

Ingredienser

  • 500 g
    renskåret fiskefilet av hyse, sei eller torsk
  • 2 ts
    salt
  • 1.5 ss
    hvetemel (kan droppes)
  • 0.5 ts
    nykvernet pepper, hvit pepper
  • 1
    egg (kan droppes)
  • 4 dl
    melk (eller fløte)
  • 8 stk
    tortillalefser
  • 1 kvast
    mynte (kan sløyfes)
  • 1 bit
    agurk (kan sløyfes)
  • 1 boks
    yoghurtdressing (eller lag selv med gresk yoghurt, finhakket hvitløk, sitronsaft, salt, pepper og en klype salt))

Slik gjør du:


1

Fiskefiletene males i kjøttkvern før man blander inn resten av ingrediensene og rører det hele sammen.

2

Form deigen og stek fiskekakene på bål.

3

Fiskekakene serveres i varme tortillalefser med en youghurtdressing. Yoghurtdressingen kan man enkelt lage ved å blande sammen gresk yoghurt og litt finrevet/finhakket hvitløk. Smak til med sitrussaft, salt, kvernet pepper og en klype sukker.

4

Man kan også tilsette litt revet mynteblader og/eller agurk, alt ettersom hva man liker og har tilgjengelig.

Tips: 

  • En enklere variant er å bruke ferdige fiskekaker som pakkes inn i lefser sammen med salat og evt. andre grønnsaker.

BÅL: Stek fiskekebaben på bålet, på en steketakke (som her) eller i en stekepanne eller rist.

Oppskriften er fra: Oslo og Omland Friluftsråd

Del denne artikkelen