Chili con carne passer like godt på svaberget en kjølig sommerkveld som på de kalde høst- og vinterturene.
Retten er enkel å lage og metter godt. Hvis du ikke ønsker å lage den ute på tur; hva med å lage den hjemme og ta den med ut i en mattermos?
Porsjoner
Ingredienser
-
400 gkjøttdeig eller karbonadedeig
-
1løk
-
3 dlkjøttbuljong
-
2 feddhvitløk
-
1chili (mengde etter ønske)
-
1 bokstomatbønner
-
4 sstomatpure
-
4laurbærblad
-
1 tsspisskummen
-
2 tsbasilikum
-
2 tsoregano
-
1 klypesalt
-
1 klypepepper
Slik gjør du:
1
Finhakk løk, hvitløk og chili og stek i litt olje. Sett til side. og brun kjøttdeigen.
2
Brun kjøttdeigen og ha i den stekte løken og chilien.
3
Tilsett tomatbønner, tomatpuré, buljong og krydder og kok opp. La retten småkoke noen minutter, til den "setter seg".
4
Smak til med salt og pepper og eventuelt annet krydder.
5
Server eventuelt med litt salat, rømme og brød.