Chapati, også kjent som roti, er et tynt brød eller lefse som stekes i panne eller på steketakke. Dette hverdagsbrødet brukes mye i India og Pakistan og i noen afrikanske land.
Chapati inneholder tre ingredienser: mel, vann og salt. Brødet brukes ofte som spiseredskap, der man bretter brødet sammen og «skraper» maten opp. Det passer godt som tilbehør til gryteretter, supper og retter med ris.
Ingredienser
-
4 dlmel
-
2 dllunka vann
-
1 tssalt
Slik gjør du:
Ha mel og salt i en bakebolle. Spe på med litt og litt vann og kna det inn til deigen er passe fast og myk og god å arbeide med. Deigen skal være litt hardere enn en brøddeig. La deigen hvile i 10 minutter.
Del deigen i emner og kjevle ut til lompestørrelse.
Stek leivene på sterk varme i en tørr stekepanne, et par minutter. Snu lefsene ofte, så de ikke blir brent. Og pass på at de blir nok stekt så de ikke smaker rå deig.
Tips:
- Hvis du ønsker grovere brød bytter du ut noe av melet med grovt rugmel eller hvetemel.
- Det kan være lurt å lage deigen hjemme på forhånd, og ta den med i en plastpose.