Chapati

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Chapati, også kjent som roti, er et tynt brød eller lefse som stekes i panne eller på steketakke. Dette hverdagsbrødet brukes mye i India og Pakistan og i noen afrikanske land.

Chapati inneholder tre ingredienser: mel, vann og salt. Brødet brukes ofte som spiseredskap, der man bretter brødet sammen og «skraper» maten opp. Det passer godt som tilbehør til gryteretter, supper og retter med ris.

Porsjoner
0,5 dl mel gir 1 chapati

Ingredienser

  • 4 dl
    mel
  • 2 dl
    lunka vann
  • 1 ts
    salt

Slik gjør du: 


1

Ha mel og salt i en bakebolle. Spe på med litt og litt vann og kna det inn til deigen er passe fast og myk og god å arbeide med. Deigen skal være litt hardere enn en brøddeig. La deigen hvile i 10 minutter.

2

Del deigen i emner og kjevle ut til lompestørrelse.

3

Stek leivene på sterk varme i en tørr stekepanne, et par minutter. Snu lefsene ofte, så de ikke blir brent. Og pass på at de blir nok stekt så de ikke smaker rå deig.

Tips: 

  • Hvis du ønsker grovere brød bytter du ut noe av melet med grovt rugmel eller hvetemel.
  • Det kan være lurt å lage deigen hjemme på forhånd, og ta den med i en plastpose.

ENKELT: Chapati er veldig enkelt å lage, med få ingredienser. Chapatiene på bildet er ca. 1 cm tykke, men de kan med fordel kjevles tynnere. Da får du dem raskere gjennomstekt.

Del denne artikkelen