Kål Phad Thai

Publisert
Tekst: Hilde Grøtte – Foto: Hilde Grøtte

Inspirert av norske grønnsaker og østens smaker har jeg laget denne kjempegode og sunne retten som jeg har kalt kål pad thai.

Denne vegetarretten kan enkelt lages på bål eller primus, om du forbereder litt hjemme først.

PERFEKT TURMAT: Wok er veldig enkelt å tilberede på tur.

Porsjoner

Ingredienser

  • 0.5
    hodekål
  • 1 ss
    finhakket ingefær
  • 2 stk
    chili
  • 2 stk
    gulrøtter
  • 2 stk
    vårløk
  • 2 stk
    egg
  • 1 pk
    phad thai saus
  • 5 ss
    peanøtter/cashewnøtter
  • 1 stk
    lime
  • 3 ss
    olje til steking

Av utstyr trenger du en stor stekepanne eller bål wok og stekespade.

Forberedelser hjemme:
Kutt grønnsakene hjemme først og ha i boks eller pose.

KUTT PÅ FORHÅND: Kutt opp alle grønnsakene hjemme, før du tar de med deg på tur.


1

Varm olje i stekepannen, før du freser chilien og ingefær litt først. Ha deretter i kål og gulrot og stek videre til det blir passe mykt.

2

Lag en grop i grønnsakene til eggene og rørestek de før du blander med resten.

3

Ha i vårløk og saus og varm opp alt sammen mens du rører.

4

Strø på nøttene og server med en limebåt.

SAUS: Om du lager sausen selv eller kjøper ferdig pakke, er opp til deg.

Bon appetit!

Del denne artikkelen