Suppe 

Søtpotetsuppe med kokosmelk, bacon og koriander

Publisert – Sist oppdatert 27.01.2023
Foto: Adriana Finstad
Egnet for barn
Egnet for skoleklasser
Opprinnelse: Sør-Amerika 

Søtpotetsuppe er knallgodt sammen med bacon, og siden smaken er mild og god så tåler den litt sterke smaker som chili og koriander.

Søtpoteten stammer trolig fra Sør-Amerika, men kjennes ikke lenger i vill tilstand. Søtpotet er en eldgammel kulturplante som dyrkes i stor utstrekning i tropiske og subtropiske områder.

Vil du ha en vegetarvariant av denne suppa, er det bare å droppe baconet.

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk
    stor søtpotet
  • 1 boks
    kokosmelk
  • 8 dl
    vann
  • 1 pk
    baconterninger
  • 1 stk
    buljong
  • 1 stk
    fersk koriander
  • 0.5
    løk
  • 3 fedd
    hvitløk
  • 2 cm
    ingefær
  • 0.5 stk
    chili

1

Fres løk og hvitløk i olivenolje.

2

Skrell søtpotet, skjærer den i biter.

3

Tilsett vann, søtpotet, fersk koriander, chili og buljong i løken. La det koke til grønnsakene er møre. Hell blandingen over i en blender eller mos det med stavmikser.

4

Tilsett små biter med chili og ingefær til kokosmelk og la det hele koke noen minutter.

5

Stek bacon i en stekepanne. Server suppa rykende varm med bacon og fersk koriander.

6

Ha suppa og stekt bacon i en termos som du tar med ut på tur.

7

Server rykende varm suppe fra termosen. Dryss litt fersk koriander på toppen hvis du ønsker det.

8

Hvis det er barn i følget, kan du med fordel halvere mengden chili.

Tips: 

  • Et alternativ til termos er å ha suppeblandingen i en tett boks eller flaske. Suppa varmes da i en kjele på bål eller primus når du er ute på tur.

 

Del denne artikkelen