Suppe 

Søtpotetsuppe med kokosmelk, bacon og koriander

Publisert – Sist oppdatert 24.06.2021
Tekst: Utpaaturmedprimus
Egnet for barn
Egnet for skoleklasser

Søtpotetsuppe er knallgodt sammen med bacon, og siden smaken er mild og god så tåler den litt sterke smaker som chili og koriander.

Og vil du ha en vegetarvariant, er det bare å droppe baconet.

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk
    stor søtpotet
  • 1 boks
    kokosmelk
  • 8 dl
    vann
  • 1 pk
    baconterninger
  • 1 stk
    buljong
  • 1 stk
    fersk koriander
  • 0.5 stk
    chili

1

Før du drar på tur, skreller du søtpotet og skjærer den i biter. Kok den opp i vannet, og tilsett fersk koriander, chili og buljong. La det koke til grønnsakene er møre. Hell blandingen over i en blender, eller mos det med stavmikser.

2

Hell den tykke suppeblandingen over på en helt tett boks, flaske eller lignende, og putt i sekken. Vel framme der dere ønsker å raste, heller du blandingen i en kjele, og varmer opp under opprøring.

3

Tilsett kokosmelk og la det hele koke noen minutter. I en panne steker du bacon. Server suppa rykende varm med bacon og fersk koriander.

4

Hvis det er barn i følget, kan du med fordel halvere mengden chili.

LAG DIN EGEN VRI: Her har jeg gjort den tradisjonelle søtpotetsuppa litt mer spennende med både fersk chili, ingefær og koriander, men smak deg fram så du får den smaken du liker.

Søtpoteten er som navnet tilsier litt søtlig, men på en annen måte enn feks kålrot. Planten stammer trolig fra Sør-Amerika, men kjennes ikke lenger i vill tilstand. Søtpotet er en eldgammel kulturplante som dyrkes i stor utstrekning i tropiske og subtropiske områder.

Oppskrift er hentet fra Utpaaturmedprimus.

Del denne artikkelen