
Søtpotetsuppe er knallgodt sammen med bacon, og siden smaken er mild og god så tåler den litt sterke smaker som chili og koriander.
Søtpoteten stammer trolig fra Sør-Amerika, men kjennes ikke lenger i vill tilstand. Søtpotet er en eldgammel kulturplante som dyrkes i stor utstrekning i tropiske og subtropiske områder.
Vil du ha en vegetarvariant av denne suppa, er det bare å droppe baconet.
Ingredienser
-
1 stkstor søtpotet
-
1 bokskokosmelk
-
8 dlvann
-
1 pkbaconterninger
-
1 stkbuljong
-
1 stkfersk koriander
-
0.5løk
-
3 feddhvitløk
-
2 cmingefær
-
0.5 stkchili
Fres løk og hvitløk i olivenolje.
Skrell søtpotet, skjærer den i biter.
Tilsett vann, søtpotet, fersk koriander, chili og buljong i løken. La det koke til grønnsakene er møre. Hell blandingen over i en blender eller mos det med stavmikser.
Tilsett små biter med chili og ingefær til kokosmelk og la det hele koke noen minutter.
Stek bacon i en stekepanne. Server suppa rykende varm med bacon og fersk koriander.
Ha suppa og stekt bacon i en termos som du tar med ut på tur.
Server rykende varm suppe fra termosen. Dryss litt fersk koriander på toppen hvis du ønsker det.
Hvis det er barn i følget, kan du med fordel halvere mengden chili.
Tips:
- Et alternativ til termos er å ha suppeblandingen i en tett boks eller flaske. Suppa varmes da i en kjele på bål eller primus når du er ute på tur.
