Foto: Havva Cukurkaya/DNT Drammen
Foto: Havva Cukurkaya/DNT Drammen
Suppe Sopp 

Nudelsuppe med skogsopp

Publisert – Sist oppdatert 24.06.2021
Egnet for barn
Egnet for skoleklasser

Havva Cukurkaya er leder for flerkulturelle prosjekter i DNT Drammen og Omegn. Ukentlig arrangerer hun turer hvor mange av deltakerne kommer er ulike kulturer. Ofte samles de rundt et bål med litt mat. Det er ikke alltid de lager så avanserte matretter, men med mange deltakere fra ulike kulturer fører det fort med seg noen nye vrier og smaker.

Om ikke lenge er det soppsesong, og hva er vel bedre enn å tilberede noe av det man finner på turen også. Nudelsuppe er en rask og enkel rett på tur som kan lages like enkelt på kokeapparat som bål. HUSK! Du må aldri spise sopp eller andre nyttevekster du ikke vet hva er. Er du i tvil om du har riktig sopp, ikke spis den.

Du trenger til 4 personer:

Foto: Havva Cukurkaya/DNT Drammen

Foto: Havva Cukurkaya/DNT Drammen

  • 2 pakke nudler med krydder
  • 12 dl vann
  • 3 stk vårløk
  • 1 paprika
  • 150 g sopp (ta gjerne med deg sopp hjemmefra om du er usikker på om du finner sopp på turen, eller ikke er en soppkjenner)
  • olje/smør til steking

Tips! Norges sopp- og nyttevekstforbund har foreninger rundt om i hele landet, og arrangerer både soppkontroller og turer for de som ønsker å lære mer. Du finner mer informasjon på deres nettsider: http://www.soppognyttevekster.no/

Fremgangsmåte:

  1. Kutt opp grønnsakene og fres i panne/gryte i et par minutter
  2. Ha i vann, nudler og krydder. La det koke i 2-3 minutter, eller etter anvisning på pakken.
  3. Server som den er eller med for eksempel et godt brød som Chapati

Tips! Hvis du vil ha litt mer middag utav det kan du tilsette kjøtt i nudelsuppen. Dette kan freses opp sammen med grønsakene i steg 1 over.

Foto: Havva Cukurkaya/DNT Drammen

Foto: Havva Cukurkaya/DNT Drammen

Del denne artikkelen