Middag 

#turmatfraheleverden: Julas vinnerbilde

Publisert – Sist oppdatert 21.03.2021

Fra desember 2017 til 10. januar 2018 arrangerte vi en fotokonkurranse på sosiale medier. Vinneren ble @markaglede, med sin flotte og flammende quesadilla! Gratulerer!!

Fotokonkurransen #turmatfraheleverden

 

Oppskrift: Quesadillas med viltkjøtt og bønner

Porsjoner
1 porsjon passer til 1 voksen og 1 barn

Ingredienser

  • 2 stk
    fullkornslefser pr person
  • 400 g
    kvernet viltkjøtt
  • 1
    gul løk
  • 1 boks
    brune bønner
  • 1 liten boks
    mais
  • 1 pose
    tacokrydder
  • 1 boks
    hakkede tomater
  • 1 neve
    revet ost pr lefse

Dersom du ikke har viltkjøtt kan du fint bruke karbonadedeig.

Slik gjør du:


1

Du kan steke kjøttblandingen på forhånd hjemme og pakke det med seg i en pose. Da trenger du bare varme fyllet på panna.
Her er det praktisk med to stekepanner, eller ha med noe å helle fyllet over i når kjøttblandingen er varmet.

2

Legg fullkornlefsa på ren og tørr stekepanne.

3

Legg på kjøttfyll og ost.

4

Brett så lefsa i to.

5

Stek lefsa på sterk varme i ca to minutter på hver side. Osten skal smelte og lefsa bli sprø. Men pass på så den ikke blir brent...

6

Serveres med salat, nachochips og rømme. Kjempegodt med koriander og avacado i salaten!

Alternative variasjoner:

  • Stekt og krydret kyllingfilet, paprikastrimler, vårløk og mais. Og masse ost selvfølgelig!
  • Spekeskinke, pesto og mozzerella
  • Salami, brie i skiver, hakket paprika og frisk timian

 

@markaglede har også sin egen blogg, med denne oppskriften og mange flere.

 

Juryens avgjørelse:

  • Bildet har god komposisjon, har flotte farger i flammene, er skarpt og har et tydelig motiv.
  • Bildet gir en god følelse – det ser hyggelig ut å lage quesadilla på bål om vinteren.
  • Bildet viser tydelig at maten er laget ute i friluft.
  • Bildet viser tydelig hva matretten er – og at den er inspirert av utlandet.
  • (Bildet er ikke markedsføring for noe annet)

Foto: @markaglede

Del denne artikkelen