Tibsi med lammekjøtt – deilig etopisk gryte

Publisert – Sist oppdatert 23.02.2021
Tekst: Silje Glorvigen – Foto: Silje Glorvigen

Under det årlige arrangementet #nattinaturen, fikk vi servert denne eksotiske retten av damene på Injera Palace

TIBSI OG INJERA: Ser ikke dette nydelig ut? Serveres med injerapannekaker.

Dette er en enkel og veldig god gryterett fra Etiopia, som lages på under 30 minutter. Den får sin særegne smak ved hjelp av krydderblandingen «berbere», som du enkelt kan blande ved hjelp av de krydderiene du har hjemme i kjøkkenskapet. Gryta serveres så på injera, som er en «surdeigspannekake». De er laget av «teff», som er en glutenfri kornsort fra Etiopia. Se oppskrift på injera her.

GRØNNSAKER: Kutt gjerne opp alle ingrediensene først, og sørg for å ha en stor og varm gryte. Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Porsjoner
4 personer

Ingredienser

  • 400 g
    renskåret lammekjøtt
  • 1 stk
    gul løk
  • 2 stk
    paprika i ulike farger
  • 2 stk
    tomater
  • 1 stk
    fersk rosmarin
  • 1 stk
    fersk chili
  • 3 ts
    berbere (krydderblanding)
  • 4 stk
    injerapannekaker

Husk også litt salt og olje til steking.


1

Start med å kutte opp ingrediensene, slik at det er klart til steking. Lag biter på langs av paprika og løken.

2

Lag biter på langs av paprika og løken. Deretter lager du strimler av lammekjøttet.

3

Ha litt olje i ei varm gryte. Begynn med å steke paprika, løk og rosmarin i ca 2 minutter. Ha så i lammekjøttet og berbere, og la det steke videre i 5-6 minutter.

4

Når kjøttet ser nesten helt ferdig ut, har du i tomat og chilli og lar det putre i noen minutter til.

Da er gryten ferdig, og du kan legge det over på injera og spise med en gang!

INJERA PALACE: Damene fra Injera Palace laget tibsi med lammekjøtt under høstens #nattinaturen.

Del denne artikkelen