
Obiwuruotu er en møteplass for Nigerianske kvinner i Norge. Organisasjonen tilbyr et fellesskap der de blant annet bistår hverandre i å finne veien frem i det norske samfunnet. Fokuset på familie, felles aktiviteter og hvordan man skal navigere samfunnets forventninger er viktig. Derfor benyttet de anledningen til å arrangere en utendørs aktivitetsdag slik at familiene kunne tilbringe hyggelig tid sammen med friluftslek og moro. Her er deres beskrivelse av dagen:

Foto: Obiwuruotu
«Obiwuruotu gjennomførte aktivitetsdag i kombinasjon med grill/turmat. Aktivitetsdagen var planlagt til å være på Verdensparken men pga forbudet mot åpen ild i Oslo var vi nødt til å forandre tilholdssted til parken tilhørende Furuset kirke.
Det var 65 personer som møtte opp, både damer, barn og menn og det var aktivitet hele veien, det var livlig, gøy og morsom. Vi hadde ulike leker som hoppetau, løpekonkurranse, lek fra barndommen i Nigeria som var det aller morsomste fordi mange av oss hadde jo glemt det. Vi ble også kurset av de minste i de ulike dansefenomener som verserer i sosiale medier som for eksempel , The shoot, Dabb, Floss og orange justice. Alt i alt var det en veldig flott dag som ble avrundet med mat og drikke. På grunn av ildforbudet i Oslo, måtte damene lage all mat hjemme og bringe det til Furuset kirke.»
-Patience Aguta

Foto: Obiwuruotu
Obiwuruotu oppskrifter
OPPSKRIFT JOLLOF RICE
Ingredienser
-
2 kgbasmati sella ris
-
2store løk
-
4 sstomatpuree
-
1 feddhvitløk
-
2 kglammekjøtt eller kylling
-
5 ssolje
-
1 tssalt
-
1 sssvartpepper
-
1 tspaprikapulver
-
1 tskarripulver
-
3kjøttbuljong
FREMGANGSMÅTE:
Brun kjøttet i olje.
Ha i resten av ingrediensene i en blender.
Tilsett det i kjelen og stek i ca 20 minutter på lav varme.
Hell i 1 liter vann og la det putre i ca 20 minutter under lokk.
Vask risen 3-4 ganger og ha den sammen med resten i kjelen.
Tilsett vann, ca. 1,5liter og dekk over med lokk.
La det koke på lav varme i ca 20 min til risen er kokt, server med salat.
OPPSKRIFT PÅ TOMAT SAUS OG HVIT RIS
INGREDIENSER:
Ingredienser
-
2 boksgrovhakkede tomater
-
2 sstomatpuree
-
1 feddhvitløk
-
2store løk
-
1 tssvartpepper
-
1 tshvitpepper
-
1 tskarripulver
-
2 kglammekjøtt
-
3kjøttbuljong
-
1 tssalt
-
5 ssolje
-
2 kgbasmati sella ris
-
1 lvann til sausen
-
1 lvann til risen
FREMGANGSMÅTE:
Brun kjøttet i en kjele.
Ha i resten av ingrediensene i en blender.
Tilsett det i kjelen og stek i ca. 20 minutter på lav varme.
Hell i 1 liter vann og la det putre i ca. 20 minutter under lokk.
Vask risen 3-4 ganger.
Hell i en annen kjele.
Ha i ca. 1 liter vann og kok til det er myk.
Server risen med tomatsausen og salat til.
Arrangementet ble gjennomført av Obiwuruotu, med tilskudd fra Turmat fra hele verden/Norsk Friluftsliv.

Foto: Obiwuruotu