Middag 

Kylling på fransk

Publisert – Sist oppdatert 21.03.2021

Til denne retten kan man lage baconsurret kyllingfilet med fyll, eller steke kyllingbiter og baconbiter sammen i stekepannen. Serveres med fransk landbrød og grønnsaker, som paprika og spinat.
Oppskriften gir et skikkelig turmåltid for deg som har brukt kroppen mye, for den er proppfull av energi.

Tips: Nå mens det enda er kjølig ute, kan man frakte rå kylling i tursekken på lengre tur uten ekstra kjøleelementer. For mathygienens skyld er det best å beholde kyllingen i uåpnet forpakning. Hvis temperaturen ikke overstiger 4*C er den holdbar i minst 4 dager.

Utstyr:

  • Kniv og fjøl
  • Stekepanne eller kjele
  • Aluminiumsfolie
  • Bål (kan også lages på kokeapparat)

 

Porsjoner

Ingredienser

  • 2
    kyllingfileter
  • 2 skiver
    brie
  • 1 ss
    tørket timian / 2 kvister frisk timian
  • 1 ss
    flytende honning (kan droppes)
  • 4 skiver
    bacon
  • 1
    vårløk
  • 1
    stor paprika
  • 1 pose
    spinat
  • 1
    lite fedd hvitløk
  • Sitrus, som sitron, appelsin eller jus (kan droppes)
  • Fransk landbrød
  • Smør eller olje til steking
  • Salt og pepper

Slik gjør du:


1

Skjær et dypt snikk i kyllingfiletene, og stapp dem med timian, brie, noen få dråper flytende honning og litt pepper.

2

Surr kullingfiletene sammen igjen med baconskivene og legg med "baconskjøten" ned i panna, slik at baconet holder alt på plass. Du kan også feste baconet med en tannpirker.

3

Stekes på alle sider i stekepannen før den pakkes i folie.

4

Grav kyllingpakken ned i glørne i 10-12 minutter, eller vend pakken i bålglørne i ca 20 minutter - til kyllingen er gjennomstekt.
(Alternativt kan du dele kylling og bacon i biter, og steke i stekepannen med timian. Varm brien på aluminiumsfolie ved bålet og skrap den varme osten over kyllingblandingen før servering.)

Husk: Vask kniven godt etter å ha skåret i rå kylling, før du bruker den til noe annet.


1

Hakk hvitløken.

2

Fjern frøene fra paprikaen og del den i biter.

3

Skjær vårløken i tynne skiver.

4

Fres hvitløken i stekepannen i litt smør eller olje (og baconfettrestene), på svak varme.

5

Ha deretter paprika og spinat i stekepannen med salt og pepper, og stek på medium svak varme til spinaten er ferdig dampet.

6

Skvis gjerne litt sitron over, eller hell på noen cl med jus.

7

Strø over vårløken til slutt.

8

Serveres med godt brød, som man gjerne også kan varme ved bålet før servering.

Del denne artikkelen