
Tex-Mex mattradisjon
Texas var en del av Mexico fra 1600-tallet fram til 1836, og «cowboy-staten» har hele tida hatt en spansktalende befolkning med opprinnelse i Mexico. Tex-mex, sammensatt av ordene Texas og Mexico, er altså en amerikansk matkultur med kulinariske røtter i Mexico. Matkulturen spredde seg videre fra sørstatene, særlig Texas, til resten av USA og senere til Europa.
Noe som skiller tex-mex fra tradisjonell meksikansk mat er innslagene av søte smaker, samt forkjærligheten for ost og frityrsteking.

Foto: DNT Oslo og Omegn
Bålnachos
Utstyr for å lage på tur:
- Stekepanne, gjerne med lokk
- Bål ➡
Ingredienser:
- Nachos
- Kjøttdeig
- Tacokrydder til kjøttdeig
- Vann
- Mais
- Hakkede tomater
- Vårløk
- Ost
Fremgangsmåte:
Stek kjøttdeig med tacokrydder og vann, som anvist på pakken. (Vanligvis 1 krydderpose og 1dl vann til 400g kjøttdeig.)
Ha nachos i bunn av jernpanna. Topp med tacokjøtt, mais, hakkede tomater, vårløk og ost.
Stek over bålet til osten er smeltet. Bruk gjerne et lokk.
Kan spises med fingrene – bruk nachos som «skje»…
Er du vegetarianer kan du bare droppe kjøttdeigen, eller eventuelt bytte ut med bønner.
Opphav:
Denne oppskriften ble laget av DNT Oslo og Omegn ➡ på tur, og er hentet fra nettsiden til Espegård ➡.
Tex-mex fakta er hentet fra Wikipedia ➡.