Pasta med kantareller

Publisert – Sist oppdatert 24.06.2021
Egnet for barn
Egnet for skoleklasser

Mmm, hva er vel bedre enn å lage mat på selvplukka, ferske kantareller?

Er du på tur og finner kantareller er dette perfekt turmat! Med dette bildet vant Monica høstens bildekonkurranse under emneknaggen #turmatfrahelverden, og her er også oppskriften.

Porsjoner
nok til 1 pers

Ingredienser

  • 150 g
    pasta
  • 3 stk
    spekeskinke
  • 0.5 stk
    paprika
  • 1 neve
    persille
  • 0.5 stk
    rødløk
  • 100 g
    creme fraiche
  • 2 never
    nyplukka kantereller

Til pannebrød har Monica brukt vanlig pinnebrøddeig, men byttet ut halve melet med grovt mel og tilsatt litt revet gulrot, solsikke- og gresskarkjerner.


1

Kok pasta først, hel av vannet og sett til side med lokk.

2

Stek kantareller i smør først.

3

Når de er ferdig stekt tilsett spekeskinke, kuttet paprika og rødløk.

4

Stek videre og rør gjerne inn litt creme fraiche på slutten.

5

Smak til med salt og pepper.

6

Strø på fersk persille og nystekte pannebrød.

VINNER: Monica stakk av med seieren i høstens fotokonkurranse.

Del denne artikkelen