Lunsj 

Pars på Hovedøya

Publisert – Sist oppdatert 16.02.2021

Pars er en iransk forening for kultur og idrett. Ved å bruke ulike aktiviteter som samlingsplasser ønsker Pars å styrke medlemmenes kultur og identitet, og samtidig styrke medlemmenes evner til å delta og bidra i det norske samfunnet. Naturopplevelser er en viktig del av dette integreringsarbeidet. Derfor arrangerte foreningen fellestur til Hovedøya.

Foto: PARS

Alle møtte opp presis for å ta fergen til Hovedøya. Først besøkte de et galleri og deretter gikk de en tur rundt øya sammen med en turleder. En del av turen var vanskelig og veldig bratt. Gruppen lærte hvordan de skulle benytte tau for å komme opp.

Foto: PARS

Mens gruppen skulle lage mat, fikk barna og noen voksne kose seg med de tamme sauene.

Foto: Pars

De fikk også med seg at det ble tauet et 100 år gammelt ekspedisjonsskip fra Nordpolen. (Roald Amundsens skip: «Maud».) Skipet ble eskortert av flere båter inn Oslofjorden.

Foto: PARS

På slutten av turen hadde de en oppsummering av opplevelsen. Alle var fornøyde og sa de ønsket å fortsette med turarrangementer. De hadde lært i løpet av dagen, blant annet koordinering, å lese skilt i skogen samt at de ble kjent med Hovedøya. Og nå kan alle reise tilbake til øya når de selv vil.

Del denne artikkelen