Omelett med granmatriske

Publisert – Sist oppdatert 24.06.2021

Med denne retten, eller bildet, vant Anne Grethe høstens bildekonkurranse under emneknaggen #turmatfrahelverden. Her er også oppskriften.

Granmatriske er favoritten til mange i soppskogen nå på høsten. Idag fant jeg mine første og lurte på hva jeg skulle gjøre med dem. Ideen ble fort omelett med sopp og skal si deg den ble god! Så er du glad i sopp og trenger en ny oppskrift bør du prøve denne.

Porsjoner

Ingredienser

  • 250 g
    granmatriske (eller annen matsopp)
  • 2 stk
    små båter hvitløk
  • 1 klype
    salt
  • 1 klype
    pepper
  • 10 stk
    egg
  • 0.5 dl
    fløte, melk eller vann
  • 1 neve
    tørka bringebærblader

1

Stek soppen i litt smør sammen med presset hvitløk, salt og pepper.

2

Lag omelettrøre av egg, vann/fløte og bringebærblader/annet krydder.

3

Stekes i ildfast form 20x30cm midt i ovnen 15 min på 200 grader.

Tips: På tur kan omelettrøren lages på forhånd å helles på en termos eller lignende. Finner du granmatriske eller annen deilig sopp på turen er det bare å varme den rensede soppen i en panne på bål eller primus før du heller over omelettrøren.

Anne Grethe har også en liten matblogg hvor du kan finne flere oppskrifter: http://seljordslia.blogg.no/.

Del denne artikkelen