Eventyrpannekaker

Publisert – Sist oppdatert 18.03.2021
Tekst: John Hobberstad – Foto: John Hobberstad

Det er lite som slår pannekaker på tur, mener John Hobberstad, også kjent som Eventyrgutten på Instagram.

Gjennom Instagramkontoen kan vi følge John på store og små eventyr, samt la seg inspirere av hans kreative turmat-oppskrifter. Pannekaker er så enkelt, så godt og best av alt – gjort på 1, 2, 3!

Her er hans oppskrift på verdens beste pannekaker!

Porsjoner
1 porsjon gir 8 pannekaker

Ingredienser

  • 1 l
    melk
  • 1 dl
    sukker
  • 8 stk
    egg
  • 6 dl
    mel
  • 4 ss
    smør til steking

Du starter med å forberede pannekakerøra hjemme:


1

Bland sammen egg, sukker og halvparten av melken.

2

Tilsett mel og rør godt om til det blir en tykk og klumpfri røre.

3

Deretter rører du forsiktig inn resten av melken til du får en tynn og lett røre.

4

Hell så røren over i flasker - da blir det mindre søl på tur.

MAT I DET FRI: Vi kan vel alle være enig i at maten smaker aller best på tur? Foto: John Hobberstad

Tips: Har du vaniljessens hjemme kan du blande inn en teskje med det i røra. Da blir den ekstra god i smaken!

Når du er kommet deg ut på en fin plass, er det klart for steking:


1

Tenn opp gassbrenneren eller bålet først. PS. Dersom du bruker gassbrenner og det er mye vind ute må du skjerme for flammene. Ellers vil ikke stekepannen bli jevnt over varm og du vil ha store problemer med å få stekt pannekakene.

2

Når stekepannen er varm kan du helle i litt av røren. Begynn med en liten dose røre midt på stekepannen og beveg den litt rundt slik at røren renner ut til kantene. Da får du tynnere pannekaker - disse er de beste!

3

Stekingen går fort og det er vanskelig å regulere varmen. Så her må du passe på slik at det ikke blir svidde pannekaker. Snu i tide er det noe som heter - det gjelder også her.

4

Nyt pannekakene med ditt favoritt-tilbehør!

 

 

NYT: Pannekakene smaker aller best ute!

Del denne artikkelen