Det raskeste turbrødet

Publisert – Sist oppdatert 03.02.2022
Egnet for barn
Egnet for skoleklasser

Ingenting smaker bedre enn nystekt brød til frokost, og denne oppskriften gjør det utrolig lett å få til på tur. Ferdig på 1-2-3!

Dette brødet hever ved hjelp av bakepulver, så du behøver verken elting eller heving. Melbasen blander du hjemme, da er det bare å bland ut med vann og steke! Voilà – nystekt brød til frokost. Enklere blir det ikke!

Slik gjør du:

Porsjoner
1 porsjon gir 1 lite brød

Ingredienser

  • 350 g
    hvetemel (evt. bytt ut halvparten med annen meltype)
  • 2 ts
    bakepulver
  • 1 ts
    salt
  • 2 ss
    tørket rosmarin
  • 1
    vann
  • 1
    olje eller smør (til steking)

Før turen:


1

Bland de tørre ingrediensene til turen i en pose eller boks, og ta med på tur. Sørg for at mel, bakepulver, salt og krydder er jevnt blandet ut.

På tur: 


1

Bland ut melblanding med vann. Begynn med en kopp mel til en halv kopp vann, og spe inn mer vann til deigen blir passe klissete men fortsatt henger sammen.

Tips: Ha vann eller olje på hendene før du tar i deigen, så klistrer ikke deigen seg fast.

2

Ha litt olje i en stekepanne.

3

Velt deigen over i panna, og trykk den ut til 1 cm tykkelse.

4

Stek i et par minutter på hver side.
Brødet er klart når det har hevet ferdig under steking, og det høres hult ut om du banker med knoken på stekeskorpen.

5

Server med ønsket pålegg og tilbehør.

Urtetips! Alternativt kan du bytte ut rosmarin med andre gode smaker som oregano, timian, bergmynte eller valmuefrø. Krydder som karve eller kardemomme fungerer også godt om man reduser mengden til 1 liten teskje.

NYSTEKT: Brødet smaker best nystekt til frokost eller lunsj.

Del denne artikkelen