Blåbærpannekaker

Publisert – Sist oppdatert 18.03.2021

Med sitt bilde av disse fristende, tykke pannekakene med blåbær vant Kristin Granli høstens bildekonkurranse under emneknaggen #turmatfrahelverden.

Å ta med seg litt pannekakerøre på tur er veldig enkelt, og når du kan smaksette den med nyplukkede blåbær og toppe med litt blåbær rørt i sukker, har du en vinner.

Dette er tykke pannekaker uten gluten, hvete, melk eller soya.

Porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk
    egg
  • 0.5 l
    rismelk
  • 375 g
    glutenfri melmiks
  • 1 ss
    bakepulver
  • 50 g
    melkefri margarin
  • 0.5 dl
    sukker

Fremgangsmåte:


1

Bland sammen det tørre før du tilsetter egg, rismelk og margarin. Visp til en glatt røre.

2

Hell røren over i en beholder som er tett, og som egner seg for flytende innhold i bevegelse.

3

Alternativt. Bland det tørre sammen og putt i en beholder, og ta med deg egg, melk og margarin. Husk at egg kan lett knuse i sekken!

4

Dra på tur, plukk blåbær, og finn en fin rasteplass. (Alternativt har du tatt med deg noen bær hjemmefra)

5

Stek små pannekaker i stekepanne over primus/bål. Legg noen av blåbærene på før du snur pannekakene, da fester de seg i deigen.

6

Server de som de er, eller mos litt blåbær og rør de i sukker som du legger på toppen.

Kristin Granli har også en liten matblogg hvor du finner flere gluten- og melkefrie oppskrifter.

Del denne artikkelen