
Med sitt bilde av disse fristende, tykke pannekakene med blåbær vant Kristin Granli høstens bildekonkurranse under emneknaggen #turmatfrahelverden.
Å ta med seg litt pannekakerøre på tur er veldig enkelt, og når du kan smaksette den med nyplukkede blåbær og toppe med litt blåbær rørt i sukker, har du en vinner.
Dette er tykke pannekaker uten gluten, hvete, melk eller soya.
Ingredienser
-
4 stkegg
-
0.5 lrismelk
-
375 gglutenfri melmiks
-
1 ssbakepulver
-
50 gmelkefri margarin
-
0.5 dlsukker
Fremgangsmåte:
Bland sammen det tørre før du tilsetter egg, rismelk og margarin. Visp til en glatt røre.
Hell røren over i en beholder som er tett, og som egner seg for flytende innhold i bevegelse.
Alternativt. Bland det tørre sammen og putt i en beholder, og ta med deg egg, melk og margarin. Husk at egg kan lett knuse i sekken!
Dra på tur, plukk blåbær, og finn en fin rasteplass. (Alternativt har du tatt med deg noen bær hjemmefra)
Stek små pannekaker i stekepanne over primus/bål. Legg noen av blåbærene på før du snur pannekakene, da fester de seg i deigen.
Server de som de er, eller mos litt blåbær og rør de i sukker som du legger på toppen.
Kristin Granli har også en liten matblogg hvor du finner flere gluten- og melkefrie oppskrifter.