Bakt potet på bål

Publisert
Tekst: John Hobberstad – Foto: Mads Suhr Pettersen

Bakt potet er en skikkelig klassiker, og er enkel mat å ta med seg på tur. Her får du en enkel oppskrift.

Du har helt sikkert laget dette hjemme når du ville ha noe som er godt, men krever lite arbeid. Ute i naturen vil du få samme opplevelse og vil få mer tid til å kose deg rundt bålet mens maten lager seg selv.

ENKEL TURMAT: Potene lager seg selv mens du steker bacon eller kutter tilbehør!

Du trenger:

-Poteter

-Bacon, mais, rømme og ost –  eller annet tilbehør du liker!

-Aluminiumsfolie

-Stekepanne

-Stekespade

Fyr opp bål og la det brenne til du har en del glør igjen.


1

Pakk små poteter inn i dobbelt lag aluminiumsfolie. Store poteter deles i to.

2

Legg potetene i glørne og dekk til med mer glør. Tenn så nytt bål – eller legg på mer ved over.

3

La potetene ligge i varmen i minst 60 minutter.

4

Mot slutten av steketiden kan du lage bacon i panne over bålet.

5

Når alt er klart – server med tilbehør som mais, rømme, ost o.l

TIPS: Lag mer poteter enn du trenger. Du vil nok oppleve at noen poteter blir for varme og dermed kraftig overstekt.

Del denne artikkelen