Stekt banan med daim på bål

Publisert – Sist oppdatert 16.03.2021
Tekst: Utpaaturmedprimus.no – Foto: Utpaaturmedprimus.no

Grillet banan smaker helt nydelig. Og når den nesten smelter sammen med sjokoladen, så blir det en superenkel og god dessert på tur. 

Det beste med denne desserten er at den er genialt enkel å lage, og enkel å spise – man trenger kun en skje. Bytter du ut vanlig sjokolade med daimsjokolade, blir det dessuten en knasende sprø konsistens av karamell. Hvis du vil ha ekstra karamellsmak, kan du toppe det hele med litt karamellsaus.

 

Ta med:

  • Utstyr og ved til bål
  • Aluminiumsfolie
Porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk
    bananer
  • 4 stk
    daimsjokolader

1

Legg bananen på siden, og legg et snitt langs hele langsiden som da vender opp. Snittet skal gå gjennom skallet og kjøttet, men ikke gjennom skallet på undersiden. I snittet setter du biter av daim, tett i tett. Pakk det hele godt inn i aluminiumsfolie, og sett bananen i bålet (funker best med glør). Pass på at sjokoladen vender opp, hvis ikke vil den renne ut.

2

La det hele stå og godgjøre seg i noen minutter, her gjelder å ha nok tålmodighet til å vente til det hele er skikkelig smeltet. Pass opp når du tar første skjeen, innholdet er knallvarmt og det er lett å brenne tunga!

Del denne artikkelen