Rogneskuddpannacotta

Publisert – Sist oppdatert 24.06.2021
Foto: Norges sopp- og nyttevekstforbund
Egnet for barn

Viste du at skuddene på rogn smaker deilig bittermandel?

Bare prøv neste gang du er ute, plukk et og tygg. Men de må plukkes før du ser bladformen. Du kan lage en flott dessert av dette, som panna cotta. Panna Cotta er en italiensk dessert av fløte.

Porsjoner

Ingredienser

  • 5 dl
    rognebladskudd, vasket
  • 6 dl
    fløte (evt. halvparten melk)
  • 5 plater
    gelatin
  • 5 ss
    fløte (evt. halvparten med honning)
  • 3 ss
    sitronsaft

Slik gjør du: 


1

Kok opp rognebladskuddene med fløten og sukkeret. La det småkoke i max 10 minutter. Står det lenger kan det bli bittert.

2

Bløt opp gelatinen i kaldt vann.

3

Sil av skuddene og bland i den oppbløtte gelatinen, rør til den er oppløst.

4

Smak til med sitronsaft, og eventuelt litt mer sukker om du synes det er nødvendig.

5

La blandingen avkjøles i en bolle eller porsjonsformer i kjøleskapet. Du får en nydelig grønn pudding med flott smak!

Rognebladskuddene finner du på rognetrærne i april/mai. Foto: Norges sopp- og nyttevekstforbund

Oppskriften er fra: Norges sopp- og nyttevekstforbund.

Del denne artikkelen