Kanelbollevafler

Publisert – Sist oppdatert 24.06.2021
Foto: Bodil Gilje
Egnet for barn

Ta vaffeloppskriften til nye høyder og lag Bodil Gilje sine kanelbollevafler neste gang du skal på tur!

Porsjoner
1 porsjon gir 2 vafler

Ingredienser

  • 300 g
    hvetemel
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 1 ts
    kardemomme
  • 2 ts
    malt kanel
  • 1 ts
    bakepulver
  • 0.5 ts
    salt
  • 4 stk
    egg
  • 4 ss
    lønnesirup
  • 1 dl
    smeltet smør
  • 2 dl
    kulturmelk
  • 2 dl
    melk (til røra er passe tykk)

Utstyr:

  • Vaffeljern
  • Stekespade
  • Ved
  • Fyrstikker

Husk smør til steking! Og sjokoladepålegg til topping.

 

Slik gjør du:


1

Bland alle ingrediensene hjemme og hell over på en tett flaske som du tar med deg ut på tur.

2

Fyr opp et bål. Legg gjerne noen vedkubber rundt bålet slik at du kan legge vaffeljernet på de.

3

Når vaffeljernet er varmt tar du i smør og lar det smelte. Hell så i vaffelrøren og stek over svak varme.

TIPS TIL STEKING: Husk å sjekke vaflene ofte for at de ikke skal svi seg. Og den første vaffelen blir aldri helt god uansett!

Del denne artikkelen