Eplekake i stekepanne

Publisert – Sist oppdatert 24.06.2021
Tekst: Turkokken.no – Foto: Turkokken.no
Egnet for barn
Egnet for skoleklasser

Norske epler er i sesong og bålforbudet har opphørt, så hva kan vel smake bedre ved siden av bålkaffen enn en eplekake?

Denne oppskriften baserer seg på en enkel mørdeig som forberedes hjemme, og mens man venter på at vannet skal koke til kaffen kan man kutte opp eplene.

Porsjoner
1 kake

Ingredienser

  • 250 g
    hvetemel
  • 175 g
    romtemperert smør
  • 45 g
    sukker
  • 1 stk
    egg

I denne oppskriften er det også tilsatt litt kesam i smørdeigen, prøv deg gjerne frem.

Topping:
– Eple
– Sukker
– Kardemomme
– Kanel
– Rosiner
– Nøtter (hassel eller mandler)

Utstyr:
Dersom du forbereder alt hjemme vil u kun trenge en stekepanne med lokk som tåler høy varme fra bålet. Og litt aluminiumsfolie.

Foto: Turkokken.no

Disse forberedelsene gjør du hjemme:


1

Mørdeigen lager du ved å smuldre smør, mel og sukker. Tilsett egg og kesam, og bland det godt samme til en smidig deig.

2

Legg mørdeigen i en pose eller en boks som er tett slik at den holder seg smidig. Det er selvfølgelig fullt mulig å lage mørdeigen når du kommer frem men det blir litt mindre pes når du har deigen klar.

3

Du kan også gjøre klart «fyllet» med å skjære opp eplene i tynne skiver og legge de i en pose med sukker, kanel og kardemomme før du drar. Siden jeg hadde planlagt å lage kaken på dag to av turen ventet jeg med å skjære opp eplene.

4

Ha sukker, kardemomme og kanel i en liten boks.

5

For å transportere vanilje kesamen trygt puttet jeg den i en boks som passer akkurat. Jeg kunne selvfølgelig ha tømt den over på boksen, men hadde mer behov for å jakte mindre oppvask enn gram.

Slik lager du kaken ferdig ute:


1

Ha deigen på et underlag som gjør at det er lett å få kaken ut av stekepannen når den er ferdig. Det bør være noe som kaken ikke setter seg fast i. For å være på den sikre siden kan du ha litt olje på underlaget.

2

Har du en vannflaske som egner seg kan du bruke den til å kjevle ut deigen. Du kan også bruke fingrene hvis du ikke har noe som egner seg som kjevle. Bruk engangshansker eller vreng en pose og bruk den som en hanske.

3

Skjær eple i skiver og legg epleskivene på hjertet. Strø over sukker, kardemomme, kanel, rosiner og nøtter.

4

Stek i panne i glørne eller direkte i aluminiumsfolie i ca. 15 minutter. Pass på at undervarmen ikke er for sterk (treningssak).

5

Server med et glimt i øyet og vaniljekesam til, eller legg en klatt på kaken.

Foto: Turkokken.no

Del denne artikkelen