Tur til Åmotdammen

Publisert – Sist oppdatert 07.01.2021

Pakistansk Kulturforening Skedsmo (PKF) ble etablert i 1984 og er den første og eldste minoritets-forening i Skedsmo kommune, Akershus. De har siden opprettelsen jobbet med integrering med fokus på kultur, helse, skole og familieutfordringer. De er opptatt av å bidra til et bedre storsamfunn og være bindeledd mellom foreningens medlemmer og offentlig apparat, og de samarbeider med andre foreninger og organisasjoner både i innland og utland.

De har lenge samarbeidet med ulike friluftsorganisasjoner og arrangert turer i naturen for sine medlemmer, men siste året har de også arrangert turer for andre kulturelle foreninger. Tidligere i høst hadde de blant annet med seg Eritreisk kulturforening med på tur til Åmotdammen, et fint friluftsområde i nærheten.

Eritreisk kulturforening med medlemmer fra PKF ved Åmotdammen

Å gå på tur var en førstegangsopplevelse for de fleste, og derfor var alle veldig spente på hvordan og hvor langt de skulle gå inn i skogen – noen lurte på om det kun ville være skog og ikke noe sti å gå på. PKF valgte Åmotdammen da den ikke har så bratt stigning og dessuten er det bare 1.2 kilometer før man kommer fram til en holdeplass hvor det er mulig å stoppe opp, det er satt fram 2 griller fra kommunen og det er både toalett og mulighet for å svømme. 

De stoppet et par gang underveis for å se på bekker og ta bilder av naturen før de kom fram til dammen. Vel framme var det mange ivrige deltakere som ønsket å gå videre slik at de delte seg hvor noen ble igjen ved dammen, mens resten gikk videre inn i skogen. De gikk cirka en halvtime lengre inn før de snudde og gikk tilbake til de andre.

Tilbake ved dammen ble det kanskje ikke «turmat fra hele verden», men man kommer ikke unna pølser i blant. Alle deltok i grillingen, noen satte fram maten som var tatt med og man delte erfaringer om å gå tur i skogen, hadde et par leker og deretter gikk ungdommene rundt i området og utforsket stedet enda mer. Til slutt ble det delt ut sjokolade som alle satte stort pris og programmet ble avsluttet etter 3 timer. Mange av deltakerne ville ikke gå hjem da de syns det var et fint sted å være, og ikke minst var været også veldig bra. Alle uttrykte et ønske om flere slike turer, og nå jobber PKF med å få med flere foreninger på tur. Og da blir det kanskje andre boller (les: turmat fra hele verden, og ikke pølser ;)).

Arrangementet ble gjennomført av Pakistansk kulturforening Skedsmo med tilskudd fra Turmat fra hele verden/Norsk Friluftsliv.

Del denne artikkelen