Mulitkulturelt nettverk på tur

Publisert – Sist oppdatert 07.01.2021

I høstferien reiste Multikulturelt Initiativ og Ressursnettverk (MiR) på tur til Åkersætra Leirsted i Hedmark.  På turen deltok åtte mødre med til sammen 34 barn, og fire turledere fra MiR. For mange var dette første gang på hyttetur og til «fjells», men i strålende høstsol koste deltakerne seg ute med lek og aktiviteter. Hygge rundt bålet og god mat fra ulike nasjonaliteter sto selvfølgelig også i fokus.

Deltakerne fikk blant annet smake kylling curry og en pastarett med inspirasjon fra Somalia. Når barna fikk velge sto taco og pølser på menyen, men også dette ble tilberedt og spist utendørs over åpen ild.

På turen fikk de bevist at selv på et lite hyttekjøkken uten strøm og innlagt vann trenger ikke frokosten å begrense seg til ferdig oppskåret brød og ferdig skivet ost! Abida Parveen, opprinnelig fra Pakistan, disket opp med deilig krydret eggerøre med grønnsaker og nystekte chapati. Sistnevnte kan du også finne oppskrift på HER.

Daglig leder i MiR, Hege Kristin Iversen, forteller at selv om det å være på hyttetur var nytt for flere bidro matlagingen til å skape mestringsfølelse og samhold, og ikke minst en følelse av å kunne bidra med noe som er kjent og eget i et miljø som ellers er ukjent. Turmat fra hele verden er med på å bygge broer mellom kulturer!

Under fanen «Informasjonsmateriell» finner DU veiledning og tips til hvordan DERE kan ta i bruk Turmat fra hele verden.

MiR er et nettverk av og for foreldre, barn og unge uavhengig av etnisk og sosial bakgrunn. Med et multikulturelt blikk, bidrar MiR med informasjon, rådgivning og støtte i saker om barnehage, skole, familieliv og samfunnslivet. MiR fungerer også som talerør for enkeltgrupper i møtet med myndighetene og storsamfunnet. Les mer HER

Del denne artikkelen