Lån utstyr gratis på BUA

Publisert
Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Hilde Grøtte

Mangler du utstyret du trenger for å få laget maten du ønsker ute på tur? BUA har utstyrssentraler i hele Norge, og her kan alle låne utstyr helt gratis.

Hanja Javid og vennegjengen hennes har hørt om BUA. Nå skal de på tur sammen til stranda for å kose seg og lage mat. De trenger noe å varme opp maten med, altså en primus.

– Men det har seg sånn at ingen av oss har primus, så nå er planen å gå til BUA og låne primus der, forteller hun.

På BUA i Heggedal får de låne primus, gass og turstekepanne. En ansatt på BUA forklarer hvordan primusen fungerer og de får svar på alt de lurer på. Så nå er det bare å rusle ned til strandkanten og lage quesadillas som de hadde tenkt.

Se filmen om Hanja og gjengen som låner primus hos BUA.

BUA står for Barn Unge Aktivitet, og er en ideell organisasjon. BUA jobber for å gjøre utlån av sports- og friluftsutstyr enklere og mer tilgjengelig for flere, og består i dag av mer enn 250 utstyrssentraler over hele landet.

– Vår visjon er alle unge i jevnlig fysisk aktivitet uten økt forbruk – og da må det være enkelt å låne utstyr, forteller Vibeke Saarem i BUA.

Er det bare barn og unge som kan låne utstyr på BUA?

– Hovedmålgruppen er barn og unge, men BUA er for alle som ønsker å låne utstyr, forklarer hun.

Saarem forteller at også organisasjoner kan låne utstyr.

– Ja, men kun frivillige organisasjoner kan låne utstyr når det er til et gratis arrangement med ideelt formål.

FRILUFTSUTSTYR TIL UTLÅN: Hos BUA får man låne primuser, turpanner og kjeler, men også annet turutstyr. Her er utstyrslageret hos BUA Vestre Slidre. Foto: Ruben Magistad Wold

Finn din BUA!

Det finnes BUA-ordninger over hele Norge. For å finne din nærmeste BUA kan de se dette oversiktskartet. På BUA.no finner du mer informasjon om hvordan du går frem for å låne utstyr på BUA.

Del denne artikkelen