Kveldsmat-tur

Publisert – Sist oppdatert 07.01.2021

Flakstad familieturlag på Ramberg i Nordland arrangerte nylig kveldsmat-tur i samarbeid med mottakene på Vestvågøy og Forum for natur og friluftsliv. Kveldsmat-turer er en fin anledning til å komme seg ut på tur i hverdagen, og samtidig ta kveldsmaten ute i det fri. I samarbeid med et flyktningemottak gir det en fin møteplass og aktivitet for de som er på mottaket og lokalsamfunnet forøvrig. Den norske turkulturen kan være ukjent for mange, men matkultur er noe alle har og dele denne er en fin måte å bli bedre kjent.

Tema for denne turen var da naturligvis turmat fra hele verden, og istedenfor at deltakerne tok med egen matpakke hadde turlaget i samarbeid med flyktningene på mottaket gått til innkjøp av mat. I samarbeid ble det laget mat fra Syria, Eritrea, Kurdistan, Afghanistan og Norge som de rundt 80 personene som deltok fikk smake på. Det ble et fantastisk flott arrangement hvor det kom folk i alle aldere og det var en god stemning fra start til slutt. Fint vær ble det også 🙂

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunne din forening tenkt seg å gjøre noe lignende? Under fanen «Informasjonsmateriell» finner du veiledning og tips til hvordan dere kan ta i bruk Turmat fra hele verden.

 

Del denne artikkelen