Konkurranse: Plukk, studér, spis – og vinn boken med samme navn!

Publisert – Sist oppdatert 07.01.2021

Foto: Wanda Nordstrøm/Norsk Friluftsliv

Plukk, studér, spis – og vinn boken med samme navn!

Rett utenfor døra de vokser det mat, og du kan finne alt du trenger for å lage en matrett, dessert eller tilbehør. Nå vil vi se hva du plukker med deg fra naturen, og hva du bruker det til!

Plukk! Studér! Spis! Del bildene dine med oss, og vær med i trekningen av boken med samme navn, sitteunderlag, foldekopp og spork fra Norsk Friluftsliv. Vi trekker 10 heldige vinnere!

Slik gjør du:

Gå ut og plukk mat, lag noe av det du har plukket, ta et bilde og del det med oss ved å bruke emneknaggen #turmatfraheleverden på Instagram eller Facebook.

Blir ditt bilde valgt som en av de heldige vinnerne vil vi gjerne dele oppskriften din på turmat.no til inspirasjon for flere.

Og du, husk at man trenger ikke alltid å reise så langt for de gode turopplevelsene og for å finne de spiselige vekstene.

Lykke til!

Her kan du finne plukke-inspirasjon og oppskrifter til turen:

Vårhøsting og selvplukk

Nyttevekstene er på full fart nå!

Klorofyllpesto

Persisk brenneslesuppe

Injera med skvallerkål

Kristins vårsalat

Rogneskuddpannacotta

Gjøksyre. Foto: Wanda Nordstrøm/Norsk Friluftsliv

«Turmat fra hele verden» er et verktøy for inkludering fra Norsk Friluftsliv med hensikt å bidra til å bygge bro mellom den norske turkulturen og den internasjonale matkulturen, og på den måten skape en felles arena for gode turopplevelser sammen og på tvers av kulturer. Det kan innebære alt fra å ta med seg noen som ikke er så turvante, og heller ha matopplevelsen i fokus. Eller rett og slett bare prøve seg på en ny og spennende rett når man er ute på tur, og bytte ut den tørre brødskiva med noe annet.

Boken Plukk! Studer! Spis! er et samarbeid mellom Barnas Turlag i DNT og Norges sopp- og nyttevekstforbund med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB. Boken gir deg grunnleggende kunnskap om sopp og nyttevekster, pakket inn på en måte som er egnet for barn. Denne boken gir kunnskap om  naturtypene nærnatur, skog og strand. Du blir introdusert for utvalgte nyttevekster og grunnleggende kunnskap om giftsopper og matsopper. Boken inneholder også et eget kapittel om hvordan dere kan bruke sopp og nyttevekster i turmaten. Et fint verktøy for at barna skal lære om din lidenskap.

Vilkår og betingelser for konkurransen:

Norsk Friluftsliv ble stiftet i 1989 og er en fellesorganisasjon for 18 store friluftslivsorganisasjoner. Ved å delta i konkurransen, aksepterer man vilkårene. Arrangøren kan avslå deltakelse fra deltakere som ikke oppfyller vilkårene.

Bidrag som skal være med i konkurransen må inkludere følgende: Man må bruke emneknaggen #turmatfraheleverden. Husk at profilen din på Instagram og Facebook må være offentlig for at bildet ditt skal være synlig. Vinnerne kåres basert på kriteriet «selvplukk» og etter skjønn. Vinnerne kåres av en jury bestående av representanter fra Norsk Friluftsliv.

Konkurranseperioden er 18.mai-7.juni, og bildene må være publisert i denne perioden, og innen utgangen av søndag 7.juni. Vinnerne offentliggjøres på Facebook og Instagram kort tid etter.

Arrangør av konkurransen er Norsk Friluftsliv. Norsk Friluftslivs formål er å fremme det tradisjonelle, naturvennlige friluftslivet og allemannsretten (retten til fri ferdsel i norsk natur). Norsk Friluftsliv står fritt til å velge bort bilder som virker støtende, eller som ikke bygger opp under Norsk Friluftslivs formål.

Boken kan også kjøpes her:

https://soppognyttevekster.no/produkt/plukk-studer-spis/

https://www.dntbutikken.no/produkt/dnt-barnas-turlag-plukk-studer-spis/

Del denne artikkelen