Internasjonale turer

Publisert – Sist oppdatert 07.01.2021

DNT Oslo og omegn arrangerer turer hele året, og alle er velkommen til å delta, uavhengig av bakgrunn, religion, politisk ståsted eller utdanning. Noen av turene har et internasjonalt miljø, der også noen av turlederne har innvandrerbakgrunn.

I tillegg til nærturgrupper flere steder i byen, ferskingskurs og andre aktiviteter arrangeres det cirka en gang i måneden internasjonale søndagsturer hvor man går på stier og grusveier til ulike turmål fra gang til gang. Sist søndagstur, 21.mai, gikk turen langs Ljanselva i Oslo hvor eksperter fra Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening tok oss med for å sanke spiselig vekster og lære bort hva de kan brukes til.

Strutseving, ryllik, bekkekarse, almenøtter, mjødurt, gaukesyre, løvetann og mye mer ble plukket og spist på turen. Blant deltakerne var det flere fra Iran som fortalte hvordan de brukte de ulike nyttevekstene. Blant annet almenøtter som de tørker, maler opp og bruker som krydder på supper og salater.

Høstingskulturen i Norge har sunket de senere årene ettersom behovet for å sanke fra naturen har blitt mindre for å få nok mat. Derfor har vi mye å lære av andre kulturer og hvordan de tar i bruk mange av de spiselige vekstene vi finner i naturen.

Har du lyst til å prøve deg på en oppskrift av våren/sommerens spiselige vekster? Prøv denne: Persisk brenneslesuppe

Tusen takk til Pål og Emilie fra Oslo og Omland sopp- og nyttevekstforening for kunnskap om nyttevekster på høyt nivå. Og til Mani og Mehdi for trygg turledelse langs Ljanselva til Hvervenbukta. En mangfoldig og herlig gjeng på rundt 50 stk var på tur  

Du kan lese mer om DNT Oslo og omegn sitt internasjonale tilbud her: https://www.dntoslo.no/internasjonal/ 

Del denne artikkelen