Fotokonkurransen sommeren 2018

Publisert – Sist oppdatert 07.01.2021

Vinneren av sommerens #turmatfraheleverden fotokonkurranse er: Hanne Thin Markussen!
Hanne lykkes i å inkludere vakker natur, god mat og et engasjert turfølge i ett og samme fotografi. Vi er imponert!

Vinnerfoto: Pannekaker og barn i solnedgang


Foto: @hanneidalen / #turmatfraheleverden

Juryens begrunnelse:

Bildet inkluderer både mat og natur. Barna og pannekakestabelen viser både natur- og matglede, og passer godt for konseptet Turmat fra hele verden.
Hanne befant seg på en høyde med flott utsikt til solnedgangen, der hun laget pannekaker på primus mens barna speidet ut over fjorden. Himmelens vakre farger i rødoransje, fersken og gyllengult er det første man legger merke til ved bildet, og fargene forsterkes av refleksjonene i fjorden. Fjellene rundt fremstår nærmest som skygger i motlyset, og får en blåtone som gir en fin kontrastfarge til himmelen og havet. Midt i bildet sitter barna, som tydelig trives i omgivelsene. Og nærmest i bildet ser man en stabel med pannekaker og en primus, som vitner om at dagens turdessert straks er klar. Selv om maten er nærmest i bildet, er de ikke helt i fokus. Dette skaper en dybde, og bidrar til at øyet videre inn i bildet. Vi praktisk talt kjenner lukten av nystekte pannekaker og drømmer oss bort i solnedgangen.

Hanne sier selv at hun «trives best med bållukt i håret, turskoa på og fjell under føttene» – og dette bærer bildene hennes preg av. Se mer på Hannes instagram >> 

Gratulerer med seieren, Hanne!

Del denne artikkelen