Foto: Steinar Saghaug
Foto: Steinar Saghaug

Flerkulturell friluftsfest

Publisert – Sist oppdatert 07.01.2021

Friluftsorganisasjonene i Osloregionen inviterte denne uken elever i voksenopplærings- og mottaksklasser til en stor flerkulturell friluftsfest på Sognsvann. H.K.H. Kronprins Haakon åpnet festlighetene, og interessen var stor. Over 2000 var påmeldt, en dobling fra i fjor, så det populære turområdet i Oslo badet i solskinn og yrende liv hele dagen.

Foto: Steinar Saghaug

Foto: Steinar Saghaug

Dette er andre året på rad at natur- og friluftsorganisasjonene inviterer til deltakelse i et bredt spekter av friluftsaktiviteter, der alle kan finne noe de trives med og som passer dem. Det var i forbindelse med Oslo og omland friluftsråds 80 års jubileum i fjor, 2016, at friluftsfesten ble arrangert for første gang. Arrangementet ble så vellykket at de ønsket å gjøre dette til et fast arrangement.

Den Flerkulturelle Friluftsfesten har fokus på at gjestene skal ha det gøy i naturen, møte andre, øke kunnskap om rettigheter og hensynsfull ferdsel i friluftsliv gjennom allemannsretten, og kjennskap til lokale organisasjoner og aktører på friluftslivsfeltet. På og rundt vannet fikk elevene muligheten til å prøve seg på fiske, padle kano, gå natursti, steke pinnebrød, lage smoothie på sykkel og snekre plankehytte. Og på denne måten fikk også deltakerne en innføring i en viktig del av den norske identiteten – nemlig friluftsliv.

I tillegg til alle aktivitetene la arrangørene tilrette for griller og bålpanner, mens elevene tar med egen lunsj/grillmat, og gjerne fra egne kulturer. Dette bidro naturlig nok til mange spennende retter på bålet, og vi lot oss inspirere. Solen skinte, og det luktet bål og eksotiske krydder. Et mangfold av mat og mennesker vi håper på å se mer av i friluftslivet. Vi håper også det kan være til inspirasjon for andre 🙂

      

Flerkulturell friluftsfest arrangeres av Oslo og Omland Friluftsråd i samarbeid med Skiforeningen, Friluftsliv i Gamle Oslo (FRIGO), Norsk Organisasjon for Terrengsykling, Besøkssenter våtmark Oslo, DNT Oslo og Omegn, Det norske Skogselskap, Oslofjorden Friluftsråd, Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening, Norges Jeger- og Fiskerforbund, FNF Oslo, FNF Akershus, Bymiljøetaten i Oslo kommune, elever fra Natur videregående skole og mottaksklasser ved Marienlyst skole.

Forside foto: Steinar Saghaug

Del denne artikkelen