Ferieleir på Hudøy

Publisert – Sist oppdatert 07.01.2021

I 17 år har Kubra Ifzal arrangert tur til Camp Hudøy, i 13 av de for sine medlemmer i Rabea kvinneforening, og i år var intet unntak. Camp Hudøy er en ferieleirøy og har siden oppstarten i 1916 hatt besøk av rundt 175.000 Oslobarn. Når Camp Hudøy ikke arrangeres i sommerukene er det mulig å leie en feriekoloni på den magiske øya, slik Kubra gjør.

For mange av deltakerne er det en førstegangsopplevelse, mens andre har vært med flere år. Barna koser seg med lek i naturområdene rundt, og det arrangeres ulike aktiviteter som fisketur, håndball, fotball, bading, skogstur og matlaging. Blant annet fikk de besøk av Knut Johan fra Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF) som hadde fiskeopplæring til stor glede for store og små.

Når det gjelder matlaging lages det «turmat fra hele verden» hvert år på disse turene – under kan du blant annet se chapati og linsesuppe som er typisk pakistansk eller indisk mat. Alle samles rundt store bord ute på gårdsplassen og spiser sammen, og maten smakte fantastisk. Alle sammen koste seg og gleder seg allerede til neste års tur!

Gruppen sender en takk til NJFF for fiskeopplæringen, og til Norsk Friluftsliv for tilskudd til turmaten.

Del denne artikkelen