Bushcrafts bannock brød

Publisert – Sist oppdatert 23.03.2021

Vinnerne av påskens #turmatfraheleverden fotokonkurranse er Yngvild og Tom, også kjent som Mr_and_Mrs_Bushcraft.

Yngvild og Tom lager mye mat ute, og aller helst mat som ikke er typisk turmat. De har tilberedt alt fra røye til pinnekjøtt på bålet. På vinnerbildet stekte de sjokoladefylt bannock, som er deres egen vri på en skotsk grunnoppskrift med mange variasjonsmuligheter.

Se mer om fotokonkurransen HER >>, og kåringen av vinnerbildet HER >>

Lenger ned på siden finner du deres oppskrift. Den er så enkel å lage at man kan konkurrere på tid med kaffetrakteren – heia!

Foto: Mr_and_mrs_Buschcraft / #turmatfraheleverden

Bannock er en tradisjonell skotsk brødkake som bakes i ovn eller stekepanne. Det er formet som en rund leiv, og man forsyner seg gjerne med å skjære ut et stykke av brødet akkurat som et kakestykke. Faktisk er det dette trekantede porsjonsstykket av en bannock som egentlig het «scone», og ikke de bakverkene stekt i porsjonsstørrelse som vi vanligvis får i dag.

Tilsvarende grunnoppskrift er også kjent under navnet «pelsjegerbrød«, som stammer fra gullrushet i USA.

Foto: Mr_and_mrs_Buschcraft / #turmatfraheleverden

Foto: Mr_and_mrs_Buschcraft / #turmatfraheleverden

Del denne artikkelen